top of page

Sıkça Sorulanlar

Dijital Baskı da Kullanılan Terimler

Dijital Baskı: Geleneksel ofset baskı tekniğinde kullanılan, film ve klasik anlamdaki kalıp gibi iki vazgeçilmez unsurun ortadan kaldırılmasıyla, herhangi bir fotoğraf, diapozitif, negatif ve basılmış görüntünün, tarayıcılarla yada doğrudan dijital kameralar yoluyla bilgisayara aktarılarak, üzerinde çalışılıp değişiklikler yapılmasına; bilgisayarda metin, grafik, çizim v.b. birleştirilerek bir grafik dökümanın bir dijital baskı makinası yardımıyla doğrudan baskı materyaline basılmasına olanak tanıyan sistemin geneline verilen addır.

Folyo Baskı Nedir?

PVC bir malzeme olan folyo reklam, tanıtım ve dekorasyon sektöründe çok uzun süredir farklı teknik ve şekillerde bir çok değişik alanda kullanılmaktadır.
Folyolar tanıtım ve reklam sektörünün yoğunlukla kullanılan malzemelerinden biridir. Plotter ( folyo kesim ve şekillendirme cihazı ) adı verilen makinalarda istenilen her türde şekillendirilmeye ve kesilmeye müsait olan folyolar rakam, şekil, yazı ve desen olarak rahatlıkla her şekilde üretilip uygulanabilmektedir. Renk alternatifi bakımından onlarca alternatife sahip olan pvc folyoyu dekorunuza ve tasarımınıza uyan her renkte bulabilmeniz mümkündür.
Firmalar önceleri folyo kesim yazılar, desenler, harfler ve şekillerle iletişim ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Dijital baskının da piyasaya girmesiyle birlikte dijital baskı + folyo kesim kombine olarak kullanılmaya başlandı. Çok daha estetik ve görsel tasarımları ortaya çıkaran dijital baskı ve folyo kesim ikilisini hemen hemen her vitrin, tabela, yönlendirme levhası ve kampanya yazılarında görebilirsiniz.

Dijital Bask Teknikleri: NIP (non – impact printing) yani (dokunmasız baskı) türleri

1- Elektrofotoğrafik ve elektrografik sistemler
2- Elektrosensitif sistem
3- Manyetografi sistemleri
4- Inkjet sistemler:
5- Termografi sistemleri:  

Dış mekan baskı detayları nelerdir?

DIŞ MEKAN BASKI: Dış mekanda kullanılan reklam ve tanıtım amaçlı broşür, afiş, bilboard, araba üstüne yapıştırılan stickerler vb. gibi malzemelerin hazırlanmasında kullanılan baskı çeşitleridir.

Folyo Kullanım Alanları Nelerdir?

Yapışkan Folyo araç kaplama ve giydirmelerinde, vitrin tasarımlarında, kampanya ve indirim yazılarında, tabelalarda, vitrin süslemelerinde, iç mekan ve dış mekan ofis dekorasyonlarında ve bir çok farklı tasarımda kendini göstermektedir. Son zamanlarda evlerin duvarlarını da süsleyen folyolar, çeşitli görsel tasarımlarla ve folyo kesimlerle evlere renk katmaktadır. Ayrıca Notebooklarda, iphone telefonlarda beğeni tarzınızı, hayranı olduğunuz müzik gruplarını veya beğendiğiniz fotoğrafları da dijital baskı folyo veya folyo kesim aracılığıyla istediğiniz herhangi bir yere yapıştırmanız mümkündür.

Dijital Baskı Nedir?

Bilgisayar ortamında hazırlanmış ya da bilgisayar ortamına aktarılmış tasarımların ve fotoğrafların gelişmiş baskı teknolojileri ile kaliteli ve hızlı bir şekilde değişik materyaller üzerine aktarılmasıdır. Dijital baskı, birçok baskı teknolojisini hız ve kalite açısından geride bırakmıştır. Aynı zamanda boyut sınırlamasını da ortadan kaldırmıştır. Örnek olarak, elinizde çocuğunuzun güzel bir fotoğrafı var ve bu fotoğrafı büyütüp sevimli odasını kendi fotoğrafıyla süslemek istiyorsunuz. Sadece fotoğrafı alıp getirin ve 15 dk. gibi bir sürede istediğiniz boyutta ve çocuğunuzun fotoğrafı ile renklenmiş bir posteriniz olsun, evinizin istediğiniz yerine asın ve dekorasyonunuzu tamamlayın.
Yeni bir teknoloji olması sebebiyle sürekli gelişmekte olan dijital baskı makinalarının baskı kalite ve hızları her geçen gün artmaktadır. Buna paralel olarak, yoğun dijital baskı talebi nedeniyle, üzerine baskı yapılabilen materyallerin üretiminin artması kullanılan malzeme fiyatlarının düşmesine neden olmakta ve bu da müşterilerimizin baskılarını uygun fiyatla yaptırabilmeleri anlamına gelmektedir.
Her zaman sektörümüzdeki gelişmeleri takip ederek müşterilerimizin en kaliteli ve en hızlı şekilde en uygun fiyatlarla dijital baskılarını yapabilmeyi hedefliyoruz. Ayrıntılı bilgi için hemen arayın…

Tabelanın Önemi Nedir?

Tabela; Yönlendirmek, bilgi vermek, tanıtmak gibi amaçlar için, genellikle dış mekan ( bina, yol, açık alan vs. ) ve kapalı alanlarda, belli kalıplar halinde monte edilerek kurulan platformlara tabela denir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi tabela, kurumların ister ticari, olsun ister kamu hizmeti amaçlı olsun insanların dikkatini çekmek ve belli bilgileri onlara empoze etmek amacıyla kuruludur özellikle dış mekanda çok zengin kullanım alanları olmasından ve herkesin görebilmesinden dolayı geniş bir yelpazeye sahiptir.
Bir tabela, kullanılacak amaca ve mekana göre istenilen boyutlarla, renklerde ve biçimde olabilir. Önceden tek kalıp, el yazmasıyla başlayan tabela sektörü günümüzde ilerleyen teknoloji ve yaratıcı reklam fikirleri sayesinde canlı bir sektör haline gelmiştir. Bugün tabelasız herhangi bir firma binası görülemeyeceği gibi çeşitli alanlarda kullanılan totem, bilboard tarzı tabela alternatifleri ile bulundukları alanların dışında da daha özgür reklam yapabilmektedirler. Bu bakımdan tabela günümüzde reklam sektörü için önemli bir yerdedir.

One Way Vision (Delikli Folyo) Cephe Giydirme Nedir?

Binaların Cam yüzeylerine yapılan reklam uygulamasıdır. One Way Vision (Delikli Folyo) terimi halk arasında Delikli Folyo olarakta kullanılır. Cephe Giydirme; One Way Vision (Delikli Folyo) diye isimlendirilen yapışkanlı PVC ile yapılır. Bu yapışkanlı PVC One Way Vision (Delikli Folyo)’un kalınlığı 0.15 – 0.2mm. aralığındadır.
One Way Vision (Delikli Folyo)un delikli olmasının sebebi camın içinden bakıldığında dışarıyı sanki sticker yokmuş gibi görünmesidir. Bu işlem profesyonel One Way Vision (Delikli Folyo) Ustaları tarafından yapılmalıdır.

Totem Nedir?

Totem tabela Yol kenarlarına, alışveriş merkezleri önlerine, devlet kurumlarını gösteren yerlere, fabrika önlerine, dükkan kenarlarına konulan uzaklığa göre boyutları ayarlanabilen bir ayaklı reklam çeşididir.
Totem tabelalar tek – çift bacaklı, ışıklı, ışıksız, kompozit alüminyum, çelik saç profil ve vinil germe olarak  yapılır..

Sıkça Sorulanlar: SSS
bottom of page